Restoranda yemek servisi nasıl yapılır?

Servisi garson yapıyorsa, servise ev sahibinin sağında oturan kişiden başlar, soldan devam eder, en son ev sahibine servis yapar. Garsonun elinden hiç bir şey alınmaz. Garsondan bir şey istenecekse alçak sesle istenir. Servisin büyük bir dikkat ve sessizlik ile yapılmasına dikkat edilmelidir.

Restoran Servis nasıl yapılır?

Yemek servisi için masaya servis takımları bıçak, kaşık ve bardaklar sağda, çatal, ekmek tabağı ve tereyağı bıçağı solda, sağ ve soldaki malzemeler arasında servis edilecek yemeğin konulacağı tabaktan birer parmak boşluk bırakacak, masadan dışarıya taşmayacak şekilde bütün servis takımları birbirlerine paralel olarak …

Servis müşterinin hangi tarafından yapılır?

Servisi misafirlerin sağından ve sağ elle yapın. Misafirin önünde eğilmeyin. Saat yönünde servis yapın. Boşları da sağ taraftan, sağ elle toplayın.

Çorba servisi nasıl yapılır?

Çorba kâsesi servantın sağ tarafına konur. Sıcak çorba tabakları da sol tarafa yerleştirilir. Servis elemanı sol eline aldığı çorba tabağına çorbayı doldurur ve servis önceliğine göre çorbayı sağ taraftan servis eder. Özel bir servis usulü olduğu için şefin doldurduğu çorba kâsesini yardımcısı servis eder.

Garson servisi hangi taraftan yapar?

Yemekler daima sol taraftan servis edilir. Çorba içildikten sonra kaşıkları ya sapı sağa gelecek şekilde yada öne gelecek şekilde tabağın içinde bırakılmalıdır. Su servisi, yemek servisi başlamadan önce bardaklar masadan kaldırılmadan sağ taraftan bardaklara konarak yapılır.

Servise ilk kimden başlanır?

Servisi ev sahibi yapıyorsa, sağında oturan kişiden servise başlar. Servisi garson yapıyorsa, servise ev sahibinin sağında oturan kişiden başlar, soldan devam eder, en son ev sahibine servis yapar. Garsonun elinden hiç bir şey alınmaz. Garsondan bir şey istenecekse alçak sesle istenir.

Servis Kuralları Nelerdir?

boşlar toplanmalıdır.içki servisi sağ taraftan yapılmalıdır. *Yemek tabakları misafirin önüne et,balık misafirden tarafa gelecek şekilde konulmalıdır. *Diğer tabaklar amblemleri üste gelecek şekilde servis yapılmalıdır. tabağı,çatallar vb gibi kullanılan malzemeler soldan servis edilip,yine soldan kaldırılmalıdır.

Çatal kaşıkla masa servisi nasıl yapılır?

Yemeğin servis tabağından (tepsiden) konuk tabağına aynı boy kaşık ve çatal maşa olarak kullanılarak servis edilmesidir. Çoğunlukla büyük kaşık ve büyük çatal kullanılır. Konuk yemeği kendisi alacaksa çatalı sol eline kaşığı da sağ eline alarak yemeği servis tabağından kendi tabağına alır.